maanantai 22. syyskuuta 2008

Pilanesberg ja Sun City

Koulussa oli nelipäiväinen viikonloppuvapaa, ja sen kunniaksi lähdettiin ystäväperheen kanssa viikonloppulomaselle. Pilanesberg on meiltä Pretoriasta kahden tunnin päässä oleva luonnonpuisto, joka on ikivanhassa jättimäisen tulivuoren kraaterissa. Ympyränmuotoisen vuorijonon keskellä elää leijonia, sarvikuonoja, virtahepoja, elefantteja, leopardeja, kirahveja, apinoita, kaikenlaisia antilooppeja ja lintuja jne.


Majapaikkamme Bakubung oli jollakin kielellä "virtahevon kansa" ja keskellä olevalla lammella kuulemma välillä asusteleekin virtahepoja. Nyt on ollut niin kuivaa ja lammessa liian vähän vettä, että hipot olivat muuttaneet isommalle lammelle kauemmas puistoon.


Lauantaiaamuna kuudelta lähdettiin riista-ajelulle eläimiä katselemaan tavallista isommassa avoautossa. Opas ja kuljettaja Oliver kertoi ensimmäiseksi, että jos joku iso eläin nähdään on oltava hiljaa ja pidettävä raajat ja päät auton sisäpuolella. Kuulemma eläimet ajattelevat autoa yhtenä yksikkönä ja niille ei kannata antaa sitä ajatusta että siellä on jotain mielenkiintoista sisällä.


Kissapetoja ei nähty, ilmeisesti siihen olisi ollut paremmat mahdollisuudet illalla. Kirahvi söi puunlehtiä hyvin rauhallisesti tien vieressä.


Sympaattinen sarvikuonokin nähtiin. Se rymisteli pusikossa pitkän aikaa ennen kuin uskaltautui ylittämään tien ihan automme edestä. Yllättävän ketterästi kolme tonnia sarvikuonoa kipitti kun vauhtiin pääsi.

Vitsi Ireneltä: Miksi sarvikuonon nimi on juuri "sarvikuono"? - No kun pelkkä "kuono" olisi niin tyhmä nimi.


Kaksi nuorta elefanttiurosta söi ja puhisi puskissa eri puolilla tietä. Toinen vähän pelotteli meitä töötöttämällä ja heiluttamalla korviaan uhkaavasti ennen kuin uskalsi mennä tien yli kaverin seuraan.


Sunnuntaipäivä ennen kotiin lähtöä vietettiin Sun Cityn valtavassa vesipuistossa. Tämä ei siis ollut mikään Serena, vaan vuoren juurelle ja vähän rinteellekin rakennettu vapaa-ajan viettopaikka jossa on muun muassa keinotekoinen hiekkaranta ja iso aaltoallas (kuvassa), vesiliukumäkiä, keinojoki jossa saa kellua renkaan varassa, ravintoloita, trampoliineja, piknik-nurmikoita... tänne tullaan uudelleenkin.

Kohta tulee onneksi ensimmäiset vieraat Suomesta, joten saamme hyvän syyn käydä uudelleenkin molemmissa paikoissa. Nyt oltiin kaksi yötä Pilanesbergin puolella, seuraavaksi ehkä päiväretki tai vaikka hotelli Sun Cityssä.

2 kommenttia:

Savu kirjoitti...

Dumela naapurista! Olemme asettuneet taloksi. Tervetuloa, kun näille kulmille satutte.
Pilanesberg on meidänkin lempparipuistoja. Siellä vaeltaa (tai ennen ainakin vaelsi) suloinen töpöhäntäinen norsuherra :)

Vilijonkka kirjoitti...

Täältähän löytyi oikea matkailumainos, HALUAA AFRIKKAAN! Väläytin lapsille joulomamahdollisuudesta Afrikassa, itsellä mielessä siintäen Kenia tai E-A, mutta hyö vallan kauhistuivat. Eivät taida tietää totuutta ja eivät ole lukeneet Mma Ramotswea kuten äitinsä...