tiistai 16. syyskuuta 2008

Koulupuku

Etelä-afrikkalaisissa kouluissa on yleensä koulupuvut. Iltapäivisin kaupungilla näkee lapsia monenvärisissä kouluasuissa. Tyypillisesti pukuun kuuluu kauluspaita, viileällä pikkutakki tai villatakki, tytöillä vekkihame ja pojilla suorat housut tai shortsit. Usein myös solmio on osa koulupukua, sekä pojilla että tytöillä.

Irenenkin koulussa on koulupuku, mutta sen käyttäminen ei ole pakollista. Puku on muutenkin hieman käytännöllisempi, sopiva koulupäivän puuhiin ja leikkeihin. Pukuun kuuluu tummansininen tuulipuku sekä valkoinen ja musta t-paita, tietysti AISJ-painatuksella kaikki.


AISJ = American International School of Johannesburg. Irenen koulu Pretoriassa on siis Johannesburgissa olevan koulun toinen, rinnakkainen ala-aste. Johannesburgissa on kaikki luokat esikoulusta lukion viimeiseen, Pretoriassa on eskarista kuudenteen.

Koulupuvussa oli vielä sekä siniset että punaiset shortsit. Kivoja, mukavia vaatteita. Varmaan tulee käytettyä etenkin kun kuumat säät alkavat. Monet säilyttävät tuulipukua koulussa, sieltä se sitten löytyy jos tuleekin yllättäen vaikka sadekeli tai tuulinen päivä.


Irene arveli että kaverit Suomessa ovat jo saattaneet unohtaa miltä Irene näyttää. Terveisiä luokalle Jyskään!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meidän luokalle ei ole tullut uusia oppilaita. Olemme käyneet teatterissa katsomassa Kuka pelkää noitia? Se oli hyvä. Luokka tuntui vähän tyhjältä kun Irene ei ollut siellä.T:SAIMI

Kristiina kirjoitti...

Moi Saimi!Kiva että tekin olette katsoneet meidän blogia.Sä taisit käydä katsomassa sitä Kuka pelkää noitia?elokuvaa/teatteriesitystä tms samantapaista juttua.Oletko käynyt katsomassa elokuvissa mitään?Sano terkkuja kaikille,erityisesti Emilialle,Sannille,Tarulle ja Johannekselle,koska he olivat mun parhaat kaverit.Mulla on kauhee ikävä teitä kaikkia.T:Irene

Anonyymi kirjoitti...

olen käynyt katsomassa elokuvan Myrsky. Kuka pelkää noitia oli teatterissa. TÄNÄÄN oli koulukuvaus ja hammaslääkäri. Ei laitettu lakkaa, huh. T:SAIMI P.s.olen menossa viikonloppuna katsomaan elokuvan WALL-E.