perjantai 5. syyskuuta 2008

Casual day

Tänään meillä töissä oli Casual Friday. Kyseessä ei kuitenkaan ollut pelkkä lupa pukeutua vähemmän muodollisesti, vaan rahankeruutapahtuma hyväntekeväisyyteen. Ne jotka normaalisti kulkevat puvussa, tulivat farkuissa, ja farkkukansa pisti pikkutakin tai kukkamekon tai mitä vaan tavallisesta työasustaan poikkeavaa. Yksi koodari tuli vastaan aikido-asussaan.

Ohjelmassa oli myös kakkuhuutokauppa.


Halukkaita pyydettiin leipomaan jotain huutokaupattavaa, ja tänään sitten kahvitunnilla huutokaupattiin kakkuja. Huusin ensimmäisen tarjolla olleen 75 randilla (n. 7 euroa), joka olikin koko tänään mukana ollut käteiskassa. Sen jälkeen homma vasta pääsi vauhtiin, kallein suklaakakku keräsi yli 400 randia. Siinä olikin mukana jo merkittävää syndikointia, taisi olla kuuden hengen porukka.
Tässä talossa työskentelevistä valtaosa on mukana jossain projektissa jossa kehitetään jotain apua vähempiosaisille. Tietotekniikkaa ja työmahdollisuuksia köyhiin maalaiskyliin, vammaisille sopivampaa kaupunkisuunnittelua, tietoteknisiä apuvälineitä kuuroille ja sokeille... Ehkä tämä jatkuvasti mukana oleva tietoisuus omasta hyvästä tilanteesta saa aikaan sen, että tällaisiin tempauksiin osallistutaan aika innolla ja myös hyvällä huumorilla.
Kakkuhuutokaupassa nähtiin monta loistavaa kaksintaistelua mm yhden johtajan ja ohjelmoijan välillä, jotka kävivät pitkän ja vaiherikkaan taistelun minttusuklaatortusta. Koodari sai voittaessaan valtavat suosionosoitukset, ja me kaikki monet hyvät naurut.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Namismaiskisen näköinen kakku! Oliko niin hyvää sisältä, kuin päällys antaa ymmärtää? Vai valmiista kakkujauheesta tehty kuiva sisus?

Kateellinen Pulla