maanantai 18. elokuuta 2008

Sunnuntain kuvia


Eilen ja tänään on ollut pilvistä, ensimmäiset pilviset päivät Pretoriassa saapumisemme jälkeen. Paikalliset ovat luonnollisesti kaivaneet pipot ja hanskat taas esiin (+13C). Puutarhurimme Phineaskin tuli tänään haravoimaan punainen soma villapipo päässä.

Puutarhurin työehtosopimukseen kuuluu kahvi ja voileipä kello 9 sekä lounas, maissipuuroa ja purkkilihaa, kello 12. Onneksi kotihengettäremme Martha on myös tänään töissä joten Pepen ei tarvitse opetella maissipuuron tekemistä.

Maissille on täällä yhtä paljon sanoja kuin suomalaisilla on lumelle. Maissi on "mealie" täkäläisessä sekaenglannissa, ei siis "corn" tai "maize". "Mealie pap" on lisukkeena syötävä maissipuuro, ja "mealie meal" on kai se maissijauho josta se puuro tehdään. Tosin sitten on myös "mealie maize" josta en tiedä mitä se on. Pop corn on täälläkin pop corn.

Mutta sitten asiaan, eli leijonapuistovisiittiin.

Eilenkään ei selvinnyt onko seepra valkoinen eläin jossa on mustia raitoja, vai päinvastoin. Aika tasan meni värit niissä yksilöissä joita nähtiin.


Eri mallisia sarvipäitä näkyi siellä täällä, kansalliseläin springbok pomppi myös heinikossa. Tämä on jokin muu laji. Springbok tosiaan pomppii korkein loikin karkuun pelästyessään, sille on oma sana: proinking. Proinkkiminen olisi hauska verbi suomeksikin.


Näin talvisaikaan on syytä pitää varoituskylteillä huoli siitä että tyhmät turistit eivät tupakantumpeilla sytytä tulipaloja. Suojaamatonta nuotiota voi kyllä poltella kyltin alla.


Valkoiset leijonat ylittivät tien automme edestä, hyvin laiskasti ja kiireettömästi.


Kirahvilla oli ISO pää, ja mukava karhea turkki ja harja. Silmäripset kuin filmitähdellä ja pehmeä turpa. Tällä oli aika mukava homma: seisoskelu korokkeen vieressä josta sille syötettiin kädestä ilmeisesti herkullisia heinäpapanoita.


Urosleijonat suhtautuivat aika tyynesti kaikkeen ja enimmäkseen makailivat vaan. Muutama kävi kulkemassa ringin automme ympäri kyljet ovia hipoen, muutoin ne jättivät vuorovaikutuksen naaraiden ja pentujen hommaksi.



Pentuaitauksessa oli söpöjä karvakorvia joita sai silitellä. Aika rajusti ne kyllä leikkivät ja saattoivat vähän purrakin, mutta tuntuivat olevan hyvin tottuneita edustusrooliinsa.


Onneksi suurin puruinto kohdistui tarjolla oleviin leluihin sekä puihin.

Väliläl sisarukset ottivat pienet painit.

10 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Telve Krisse :)

Käytin osan työpäivää tutustumalla teidän seikkailuun siellä Pulilandian eteläkärjessä :D

Kuulostaa aika kivalta kokemukselta ... tsemppiä vaan sinne

t:Jussi

Milona kirjoitti...

Muistittekos te pakata villapipot mukaan?

Täällä sataa, sataa ja ropisee!
Hiekkabiitsi valuu kohti leikkimökkiä...

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Kivalta näyttää! Kiva kuulla että Irenen koulu on alkanut mukavasti. Kai te hankitte leijonan lemmikiksi?

Terkkuja Rikulta, Helenalta, Elsalta ja Leolta!

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja pallokorvia!
Olisi kiva itsekin rapsuttaa noita poikasia korvan takaa, Irene kyllä lupasikin, että voi viedä minut sinne eläinpuistoon, kun saavumme kylään.
Onko naapuruston eläimiä vielä näkynyt, koiria kai enimmäkseen?
Sateisesta Suomesta terveisiä
toivottaa Pulla

Kristiina kirjoitti...

Moi Riku, Helena, Elsa ja Leo! Kiva kuulla teiltä terveisiä. Irene ehdotti että otettaisiin takapihalle leijona, leopardi, poni, lammas tai pari kanaa. Siis ei kaikkia vaan joku näistä, koska osa voisi syödä toiset. Äiti ei vielä ole taipunut. Erimallisia lintuja ja liskoja asuu kyllä meidän takapihalla, ja yksi dassie tai vastaava jyrsijä vilisti yhtenä aamuna pihan läpi.

Eläimiä naapurustossa näkyy mutta lähinnä vaan (vahti)koiria jotka vohhittaa aitojen raoista kun kävelee ohi. Jos kissoja on, niin ne on äidin kodikkeja eikä tuu ulos.

Kristiina kirjoitti...

Ilona,
on meillä pari pipoakin mukana mutta ei oo tarvittu. Meidän mielestä täällä on päivällä t-paitakeli, paikallisten mielestä nahkatakkikeli.

Vai on biitsi lähtenyt vaellukselle, toivottavasti ei sen kauemmaksi kulje. Mukavaa syksyä! Toivottavasti tulee omppuja paljon.

Milona kirjoitti...

Ihmiskeho sopeutuu yllättävän nopeasti helteeseen. Pian huomaatte tekin vetävänne pipoa päähän ;)
Onneksi siellä on nyt talvikausi niin sopeutuminen on helpompaa

nimim. "villapaita päällä töissä Teneriffalla kun turistit koikkelehti bikineissä"

Anonyymi kirjoitti...

Aurinkoa kotikaupungista! Jo toinen päivä perään ettei sada... :)
Sunnuntaiaamupäivää kulutin lukemalla juttuja Perhe Afrikassa. Kiva kuulla teidän kuulumisia näin jutuin ja kuvin.
Mukavia koulupäiviä Irenelle sinne uusiin ympyröihin!
Terveiset koko perheelle!
t. Sari kotikaupungista

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä täältä Tikkakoskelta koko perheelle sinne Pretoriaan! Täällä alkaa olla syksy, kaltaiset ja punaiset lehdet putoilevat puista ja linnut aloittavat pitkän muuttonsa sinne teille päin.

Olipa mukava lukea kokemuksistanne tästä blogista.

Terveisin Jukka (Tulisieluista) ja Tuulikki

Anonyymi kirjoitti...

Hei Krisse,
tee palvelus meille kotimaassa viruville ja julkaise kirja tuota blogiasi laajentaen! Sitä olisi tosi mielenkiintoista lukea, lupaan ostaa ensipainoksesta yhden kappaleen! Ja tuollaisen valkoisen leijonanpennun tahtoisin kissamme leikkikaveriksi.Terv. ent. Pullan äiti Tuula Joutsenosta.