perjantai 8. elokuuta 2008

Ruokaa!


Sen lisäksi että ruoka on ravintoloissa hyvää ja suomalaisittain edullista*), kaupan hyllyistä löytyvät raaka-aineet ovat myös ensiluokkaisia. Olemme syöneet päivittäin erilaisia salaatteja ja vielä ainakaan ei kyllästytä. Varmaankin ilmastosta johtuen vihanneksissa ja kasviksissa on paljon enemmän makua kuin Suomessa vastaavissa, ehkä ihan keskikesän kotimaisia vihanneksia lukuunottamatta. No, mansikat eivät näin talvella ole yhtä hyviä kuin suomalaiset kesällä.


Salaatin kaverina on enimmäkseen syöty kanaa eri muodoissaan. Lihavalikoima on kaupoissa hyvä ja monipuolinen. Ehkäpä jo viikonloppuna saadaan aikaiseksi grillata, sitä varten pitää vähän laajentaa repertuaaria.

*) Huomiona ravintolassa syömisen edullisuuteen täällä pidempään ollut suomalainen kollega kommentoi että rahaa menee yhtä paljon, täällä vaan tulee otettua alkupalat ja jälkiruoat myös. Jännittävästi lohi on suunnilleen kalleinta mitä listalta löytyy, tämä tuntuu suomalaisesta eksoottiselta. Eteläafrikkalaisille pitää siis Suomessa tarjota sen poron lisäksi lohta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Salaatti näyttää maukkaalta ja kiinnostusta herätti komea pöytä, mitähän puulajia se mahtaa olla? Sataako siellä teilläpäin milloinkaan, vaiko yöllä vain, kun kukat kukkivat niin upeasti. Terveisiä toivottaa
Pulla

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja iloista braai-meininkiä herkullisten lihojen parissa..!

Löysin bloginne sattumalta ja innolla nyt seuraan, kun meillekin rakkaille seuduille muutitte. Tullaan itse perässä ensi kuussa :)

t. Rouva

Kristiina kirjoitti...

Hei Rouva, tervetuloa vahvistamaan suomalaisyhteisöä! Otapa yhteyttä kun tänne asti ehditte.

Pulla murunen, ei ole vielä satanut ollenkaan täällä olon aikana paitsi silloin heinäkuussa kerran. Kohta kun kasvukausi alkaa pitää ryhtyä kastelemaan puutarhaa. Monnille terveisiä.