sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Kuvia

Vihdoin sain kännykkäni keskustelemaan tietokoneen kanssa, ja siis joitain kuvia siirrettyä koneelle.















Tässä mökissä asuu kotitonttu, tai sitten siellä voi myös säilyttää puutarhatyökaluja. Vuokraisäntä oli sitä mieltä että mökkiin voi rakentaa saunan, mutta ehkäpä tyydymme kuntosalin tms paikkojen saunoihin.


Vaan kukapa tietää, jos saunan tarve vielä iskee? Polku uima-altaalle siis on kuitenkin valmiina. Tai sitten se voidaan vuokra, ainakin jalkapallon MM-kisojen aikaan pihamökkikin voisi olla kovaa valuuttaa. Varauksia otetaan vastaan.
















Piha on iso ja nurtsia riittää, paikoittain nurkat ovat jopa vähän päässeet rehevöitymään ja kesällä varmaan hommaa riittää jos haluaa pitää pihan siistinä.

Näin talvella kasvu on hidasta eikä nurmikoitakaan tarvitse usein ajaa. Osa puista pudottaa täälläkin lehtensä talveksi, ja päivystävä puutarhuri ei ole näköjään käynyt haravoimassa.


















Uima-altaassa ei varsinaisesti kroolata, ainakaan montaa vetoa peräkkäin. Kesällä se varmasti kuitenkin on kiva olemassa, ainakin lapset varmaan viihtyvät siellä.

Täkäläisissä uima-altaissa on kaikissa "Kreepy Krauly" tai "Barracuda" joka kulkee itsekseen pitkin uima-altaan pohjaa ja imee sieltä lehtiä ja roskia pois.

Meidän Kreepyn pyöreä pää näkyy kuvassa, siellä se on töissään vaikka talo on tyhjillään ja kukaan ei ole hetkeen käynyt uimassa. Pitääköhän se ottaa pois kun menee uimaan, vai tuleehan se hamuamaan varpaita?

Suomessa en ole vastaavia nähnyt, tosin en kyllä kenenkään piha-altaassakaan ole oleillut kun ei niitä meikäläisessä ilmastossa niin kovin ole.

Talo on vähän sen oloinen että sitä on rakennettu useassa palassa, olo/ruokailuhuonehässäkässä vaihtuu lattiamateriaali kesken kaiken ja muutenkin huoneet on vähän siroteltu sinne tänne. Hukkatilaa on paljon mutta mitäpäs me pienistä, tilaa on joka tapauksessa riittävästi. Täällä ei mainosteta "tehoneliöitä".
















Tässä kuvassa siis etummaisena grillikatos, joka on monen paikallisen mielestä kodin tärkein kohta. Asuntoilmoituksissa mainitaan ehdottomasti jos sellainen on.

"Braai" on siis kaikkea grillaamiseen liittyvää: grillikatos tai -tila, itse grilli tai vaikka grillibileet.
Kaupan lihatiskiltä löytyy valmiita braai-pakkauksia tarkoitukseen sopivia lihapaloja. Kaupassa oli myös kokonainen hylly erilaisia strutsinlihoja.






3 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Vautsi, talohan on juuri sellainen kuin etelä-afrikkalaisen omakotitalon kuvitteleekin olevan. Arvaus: Onko lattiat sellaista mattaklinkkeriä?

Jollei liikuntaa muuten kerta saa tarpeeksi, niin pihallanne ainakin riittää lääniä vaikka jalkapalloon.

Kristiina kirjoitti...

Lattiat ovat mattaklinkkeriä kylpyhuoneissa, ja sitten siinä myöhemmin rakennetussa päässä olohuonetta ja vierashuoneessa. Olohuoneen klinkkeripäässä on lattialämmitys, toisessa päässä parketti ja kaasutakka.

Tytär on jo tilannut pihalle trampoliinin jos tilaa on, joten ilmeisesti sellainen hankitaan.

Vilijonkka kirjoitti...

Mepä säästyimme trampoliinilta, sillä pihamme on postimerkki!