sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Juoksentelua

Kerroin aikaisemmin että ostettiin käytetty juoksumatto, ja näin ollen tuli hyvä syy aloittaa säännöllisempi juoksentelu. Yhdestä liikuntalehdestä löytyi sopiva 12 viikon harjoitusohjelma tavoitteena juosta lopuksi 10 km. Työkaverini Laurens juoksee myös, ja yllytimme toisemme ilmoittautumaan vapunpäivänä olevaan kympin juoksuun.

Ihan 12 viikkoa ei ollut aikaa kun aloitin helmikuun lopussa juoksemisen, mutta vähän tahtia tiukentamalla onnistui ihan hyvin. Juoksin 3-4 kertaa viikossa, ensin pelkästään juoksumatolla mutta loppuvaiheessa myös lähikaduilla viikonloppuisin.

Juoksutapahtumassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, yli 6000 juoksijaa osallistui jollekin viidestä matkasta (tarjolla 42, 32, 21, 10 ja 5km). Pepe tuli seuraksi ja pääsimme kaikki kolme tavoitteeseen: Hyväkuntoisena maaliin ja koko matka juosten. Pepe juoksi matkan 65 minuutissa, Laurens 75 ja minä 85 minuutissa. Tästä on hyvä parantaa.

(en juossut teekkarilakki päässä mutta vappuaamun kunniaksi piti sentään kuva ottaa)

4 kommenttia:

Competest kirjoitti...

Aika komeesti hölökätty!! Vaikka toi ajanmukainen hattu päässä olisi ollut vielä komeampaa. Kerropa kun olet jo noin pro, että mitä mietit, kun juokset? Ajatteletko juoksemista vai jotain muuta että et ajattelisi juoksemista? Mutta eikun hyviä hölkkiä!

Milona kirjoitti...

Vau mikä pimu!
Mites korkealla te merenpinnasta muuten olette siellä? Mietin että onko teillä nyt oikeastaan korkeanpaikanleiriolosuhteet. Silloin tulisitte suomeen huippukuntoisina kun punasolujen määrä on huipussaan :)

Vilijonkka kirjoitti...

No sinäpä kunnossa olet! Onnea!

Mutta aloitinpa minäkin joskus lokakuussa kuntoilun, samaa tahtia kuin sinäkin, punttiksella ja stepperillä hilluen. Mutten millään vielä jaksaisi kymmentä kilometriä. Ehkä mun lähtkunto olikin huomattavasti heikompi.

Meilläkin oli lakit päässä viime viikolla, oli suomalaisten vappulounas. S. piti huolen elävästä musiikista, yllätys ylätys, ja me muut kuohuviinin tuhoamisesta.

Kristiina kirjoitti...

Mervi, juoksentelin tuolla Ugandan reissullakin hotellin kuntosalissa ja mietin siellä kysymystäsi että mitä mietin... mutta en tullut mihinkään yhteen tulokseen. Usein sitä juoksemista, pulssia, vauhtia, paljonko jäljellä, milloin seuraava treeni yms. Välillä sitten kaikkea muuta, välillä ei oikein mitään. Mitäs sinä mietit hölkkäillessäsi?

Milona, Pretoria on 1500 m korkeudessa joten kyllä täällä korkean paikan leirillä ollaan. Alussa korkeus tuntui väsyttävältä mutta nyt on jo totuttu.

Vilijonkka, juoksukunto kasvaa juoksemalla ja kävelemällä. Ota jostain juoksunettisaitilta aloittelijan ohjelma ja ala noudattaa, varmasti pääset 2-3 kuukaudessa kympin kuntoon. Hittaasti vaan. Terveisiä S:lle ja muillekin. Meillä oli aika pienimuotoinen vappulounas ilman lakkeja.