torstai 18. joulukuuta 2008

Hikistä

Nyt on kesä tullut oikein toden teolla. Useimpina päivinä on niin kuuma ettei jaksaisi oikein tehdä muuta kuin maata varjossa.
Ilmastointilaitteetkin piti ostaa kotiin. Ostettiin siirrettävät mallit jotka toimivat talvella myös lämmittiminä, yksi per makuuhuone. Muissa huoneissa pärjätään tuulettamalla mutta jos on liian kuuma ei ole hyvä nukkua. Nyt pitää sitten vielä ratkaista miten ne poistoputket saadaan järkevästi meidän ikkunoihin - saa nähdä päädytäänkö johonkin kartonki - ilmastointiteippi -patenttiin.
Kristiinan toimiston ilmastointilaite vetelee viimeisiään. Se pöhisee ja suhisee, ja jos se jää päälle vähänkään pidemmäksi aikaa se alkaa sataa vettä.

Ravintolat käyttävät vesisumusuihkuja jäähdytteenä. Emme ole vielä selvittäneet onko putkissa jotain hiilihappojäätä tms vai vaan vettä, mutta mukavasti ne jäähdyttävät ja tuntuvat estävän pölyn tunkemista pöytiin.

Uima-altaassa lilluminen on tietysti jäähdytyskeinoista parhain. Irene viihtyy altaassa kevyesti pari tuntia etenkin jos on seuraa, aikuiset vaan tuppaavat hyytymään vähän aikaisemminkin. Iltapäivän lopulla altaamme on jo varjossa joten ei tarvitse pelätä palamistakaan enää siinä vaiheessa.
Joulu menee varmaan altaassa ja sen vieressä. Mietittiin löytyisikö kelluvaa joulukuusta jotta voisi uida kuusen ympärillä?

Ei kommentteja: