sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Afrikkalaisia eläimiä

Vaikka villieläimiä ei täällä Darissa kovasti näekään, eläinkunnan kanssa ollaan välillä paljonkin tekemisissä.

Viimeaikoina muurahaiset ovat yrittäneet vallata taloamme, ja ilmeisesti myös naapuritaloja. Hassua kyllä, valtausyritys on keskittynyt toisen kerroksen kylppäreihin eikä esimerkiksi keittiöön niin kuin luulisi. Ahkeran myrkyttämisen jälkeen hyökkäyksiä ei nyt ole näkynyt.

Muita ötököitä juoksee välillä keittiönlaatikoissa, ihan yksityistapauksia tosin. Ja Mary on listinyt pari pikku pikku torakkaa keittiön allaskaapista. Hiiriä ei enää ole näkynyt keittiössä, ovat siirtyneet ulos. Maryn työvaatteita oli pyykkituvasta pureksitty.

Liskoja on ulkona paljon ja sisällä joskus näkyy, sellaisia ihan pieniä ja sieviä. Ne syövät ötököitä ja siksi Maryä on kielletty niitä tappamasta. Jostain syystä ne ovat enimmäkseen täällä aika vaaleita, sellaisia kermanvärisiä. Sopivat sisustukseen ihan mukavasti.

Ulkona roskiksien ympäristössä elelee muutama kulkukissa, ne taitavat kyllä hankkia ruokansa aika laajalta alueelta. Välillä täällä, välillä muualla. Toivottavasti pitävät mahdolliset rotat kurissa. Kulkukoiria ei hirveästi näy, vahtikoiria kyllä.

Uima-altaassa on välillä rapuja! Ilmeisesti ne lähtevät käppäilemään läheiseltä rannalta ja sitten ilmeisesti haistavat veden ja päätyvät altaaseen. Aika hengettöminä ne yleensä sieltä löytyvät, kloorivesi ei taida olla ihan terveellinen elinympäristö äyriäisille.

Lintuja on paljon, välillä etenkin illan hämärtyessä kuuluu aika monenlaisten lintujen ääniä. Variksia myös valitettavan runsaasti, ihan ongelmaksi asti. Jopa varistenhävityskampanjoita on pidetty, ne eivät kuulu tänne luontoon mutta jostain ovat tulleet ja rannikolle jo levinneet.

Iltahämärän aikaan näkyy hienosti erikokoisia lepakoita, isoja ja pieniä. Pepe on käynyt sukeltaessa katsomassa kalojen lisäksi merikilpikonnia ja hummereita, ja kuullut veden alla myös valaiden laulua.

Ja tietenkin katukuvassa näkyy mopojen tarakoilla kuljetushäkeissä kanoja ja ankkoja. Katujen varsilla heti kun menee keskustasta ulos on siipikarjaa ja vuohia, lehmiäkin on ihan Darin alueella näkynyt.

Ja juuri nyt meidän perhe on täynnä kuin pienet possut kun käytiin paikallisessa japanilaisravintolassa lounaalla. Sellaisia eläinkuntamietteitä tänään.

2 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Hei, pitkästä aikaa! Vai sellaisia otuksia siellä. Meillä täällä Kulosaaressa odotetaan hiiriryntäystä. Sen verran oli papanoita talon joka huoneessa kuukausi sitten tänne muutettaessa, että olisi suoranainen ihme jos ei talven mittaa yhtään tyyppiä ilmaannu. Mutta lapset ovat varautuneet asiaan: säilyttävät ylijäämälauantaikarkkinsa kylpyhuoneen pelikaapissa...

Anonyymi kirjoitti...

Huikee idis. Jos meil on hiiriä niin toi on mainio idis.