perjantai 8. kesäkuuta 2012

Ugali Airways

Tansanian kansallinen lentoyhtiö, Air Tanzania, on uutisten perusteella vähän sellaista Kalakukko Airways-tasoa. (Ugali on paikallinen maissipuuro, siitä otsikko)

Kuluneella viikolla lentoyhtiön johto erotettiin ja nyt kohutaan lehdistössä siitä että oliko varmasti aihetta. Air Tanzaniallahan on kokonaista yksi lentokone, joka tosin ihan pikkuisen hajosi kun sillä yritettiin nousta ilmaan Kigomassa, ja nousu ei onnistunut ja sitten siitä seurannut lasku onnistui vielä huonommin. Valtio haalii nyt rahaa kokoon jotta saisi koneen korjattua.


Koneen korjausta odotellessa firman johto on kuitenkin käyttänyt aikansa tehokkaasti. Kiinassa teetettiin ylläolevan näköisiä asuja lentoemännille ja stuerteille, 17 asua ei maksanut kuin 50,000 dollaria. Tämä kustannustehokkuus mahdollistui sillä, että kaksi lentoyhtiön virkamiestä vietti firman piikkiin puolitoista kuukautta Kiinassa valvomassa prosessia.

Jotta suotta parjaavat firman johtoa. Hienot koltut. Onneksi johdon erottamisenkin jälkeen lentoyhtiöllä on 200 työntekijää. Kyllä sillä jo yksi lentokoneeton lentoyhtiö pysyy ilmassa... tai siis jaloillaan... tai ainakin maassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, ethän koskaan nouse siihen koneeseen, vaikka oiskin hienot asut emännillä :)
toivoo Pulla

Kristiina kirjoitti...

No jos vaikka olettais että se kone joskus taas lentäisi, niin en silti siihen nousisi. Ollos huoleton :)