maanantai 13. huhtikuuta 2009

Pääsiäinen 2009, Oyster Bay, Eastern Cape

Pääsiäislomasta vietimme tänä vuonna Intian valtameren rannalla, pienessä kylässä nimeltä Oyster Bay. Majapaikkamme oli Oyster Bay Lodge http://www.oysterbaylodge.com/ joka sijaitsee Etelä-Afrikan pisimmän yksityisen rannan tuntumassa: 3,5 km hiekkarantaa.
Alla oleva kuva hotellihuoneemme ovelta rannan suuntaan.


Rannalle piti kävellä dyynien yli ja metsikön/pusikon läpi. Alueella olisi ollut myös kävely- ja vaelluspolkuja, mutta me keskityimme kävelemään rannalle, rannalla ja rannalta.


Rannalla oli tilaa ja avaruutta. Läheisestä kylästä sinne tuli myös joitain kävelijöitä, mutta varsinaisesti tungosta ei ollut. Kuvan pienet pisteet ovat Pepe ja Irene.


Hiekkaan on kiva jättää jalanjälkiä kun muita jälkiä ei näy, niin kuin tuoreella lumellakin.


Rantaa reunustivat dyynit joilla kasvoi varpumaista aika kovaa kasvillisuutta.


Simpukoita etsittiin ja löydettiinkin mukava pussillinen. Ne ovat nyt pestyinä terassilla kuivumassa, niitä tuodaan kuulemma Suomeen Irenen luokalle tuliaisiksi.


Rantaa riitti käveltäväksi ristiin rastiin. Aikuiset vähän lenkkeilivätkin rantaa pitkin vuoron perään.

Irene rakensi hiekkalinnoja, joissa oli virtausojat, aallonmurtajat ja muut varotoimet. Ilmeisesti vuorovesi vei ne kuitenkin huolellisesta insinöörityöstä huolimatta. Rakentaja kuvan keskellä.


Piknik-lounaan sai tilata majapaikasta rannalle, jonne sen toimitti tämä urho ratsullaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania avaria maisemia! Ja ihan yksityisrantoja, ei kiistoja vapaista aurinkotuoleista, eikä musiikkikaan tainnut pauhata häiritsevästi..

kade-pulla

Vilijonkka kirjoitti...

Upeita värejä ja mahtavaa tyhjyyttä. Meillä on myös ollut paha tapa kerätä simpukoita. Välillä siivousvimmassa tulee onneksi karsittua.