lauantai 14. maaliskuuta 2009

Hankintoja

Viime aikoina on tehty seuraavia elämänlaadullisia hankintoja:

Singaporeen lähtevältä suomalaisperheeltä ostettiin käytetty juoksumatto sekä melkein uusi tiskikone. Molemmat ovat ahkerassa käytössä, juoksumatto tosin lähinnä minulla ja vähän Irenellä. Pepe varmaan sanoisi tässä kohdassa että tiskikone puolestaan on ollut lähinnä hänen käytössään...

Tänään ostettiin kakkostietokoneeksi miniläppäri. Koska mukana ei tullut Office-pakettia, asentelen siihen parhaillaan afrikkalaistekoista Ubuntua joka on ilmainen. Minivehkeellä voi katsoa sähköpostit, surffata netissä ja vähän kirjoitella sekä tietysti pelata Sims-pelejä. Ei olla pelkästään mun työläppärin varassa.

Eilen ostettiin muffinsipelti perheen pikkuleipurille. Luulin että se on non-stick, mutta ensimmäisen kokeen perusteella se onkin stick. Pitää siis voidella ennen seuraavaa yritystä.

Irene sai aikaisemmin isältä pikkuisen pelikonsolin matkoille mukaan, tänään ostettiin siihen Brain Game jossa on laskupelejä, sudokuja ja muuta kivaa. Sekä tietysti Crash... on siis varauduttu tuleviin pitkiin automatkoihin pääsiäisen aikoihin, sekä muihin mahdollisesti tylsiin hetkiin.

Muita tuoreehkoja hankintoja ovat pikkulipastot Irenen huoneeseen ja vierashuoneeseen, työpöytä ja -tuoli sekä kaasulämmitin. Nämä tulivat Laurin ja Eevan kodista heidän muuttaessaan Suomeen. Samalla saatiin paljon karttoja, kirjoja ja lehtiä joista on iloa pitkään. Suomenkielinen kirjastomme on nyt siis entistä parempi, vinkiksi tuleville vieraille...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja hankintoja :-) Meillä muistellaan reissua lämmöllä ja Pete tekee aamuisin munakasta Ivory Lodge tyyliin...

Tässä Irenelle linkki banaanimuffinssi reseptiin - helppoa & hyvää :-) http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/49705/Herkulliset%20Banaanimuffinssit

Haleja !! Minna

Vilijonkka kirjoitti...

Onhan tämä varsinaista hommaa saada koti kelvolliseksi täysin uudessa paikassa. Me saatiin juuri vuokraemäntä hankkimaan kaksi ilmanpuhdistinta (ei haise enää niin makkaratehdas kotona, jee) sekä muutaman kirjahyllyn. Talossa oli tänne muutettaessa toki kaksi iiisoa taulutelkkaria, mutta vain yksi pieni kirjahylly. Kertonee paljon mitä arvostetaan... Masiinoiden kuten pesukoneiden, lattialämmityksen, tv:n, ilmastoinnin sekä kameraovikellon ohjauspaneelit ovat luonnollisesti vain kiinaksi eikä käyttöohjeita ole millään kielellä. Aivan älytöntä, edes koti-insinöörini ei ole saanut niistä tolkkua!

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Minna, kokeillaan. Muffinsit on Irenen suosikkeja. Terkkuja teidän pojille kanssa.

Vilijonkka, ehkä se TV-kirjahylly suhde kuvastaa sitä mitä vuokraemäntä arveli vuokralaisten arvostavan... ties vaikka olisi kokemusta. Kuka asunnossa on ennen asunut? Osaako teidän ayi lukea niitä masinoita?

Vilijonkka kirjoitti...

Me ollaan tämän talon ensimmäiset vuokralaiset, mutta vuokraemäntä lienee varakas, sillä omistaa useampia taloja alueella. Joten kokemusta hänellä on vrmasti monen moisesta.

Ayi toki osaa lukea, mutta sellainen yleissivistys koneista puuttuu. Että mitä tarkoittaa valko- tai kirjopyykki, mikä lämpötila millekin pyykille... Eikä siis ole niitä käyttöohjeita edes kiinaksi missään. Veikeää. Ja lisätaustatietoa: Lähtökohta on se, että ayit asuvat varsin vaatimattomasti, kodissa joissa ei sähkölamppua kummempia koneita ole. Maksamamme palkka on paikallisesti hyvä, muttei sitä tuhlata laitteisiin vaan ainokaisen lapsen koulutuksen. Annoimme ayille juuri kännykän, mutteihän se reppana ole saanut ohjekirjasta selkoa, joten osaa toistaiseksi vain vastata ja soittaa juuri naputtelemaansa numeroon. Täytyy yrittää saada kuskia hieman opettamaan muistifunktioiden käyttöä!

Vilijonkka kirjoitti...

Huhuu!

Hyvää Pääsiäistä!