maanantai 5. tammikuuta 2009

China Town Johannesburgissa

Sain joulupukilta lahjaksi kirjan "The Joburg Book". Kirja on mielenkiintoinen kuvaus kaupungin historiasta ja nykyisyydestä, ja esimerkiksi eri etnisten ryhmien historiasta Johannesburgissa. Kirjasta opimme mm. sen, että Johannesburgissa on oma China Town, Derrick Street-niminen katu.
Lähdimme Pepen kanssa piipahtamaan, erityisesti katsomaan löytyisikö lisää akupunktioneuloja, mutta muutenkin tutustumaan. Varsinainen China Town paikka ei ehkä ole, vaan noin 300 metriä pitkä katu jonka varrella puodit ovat kiinalaisia. Ne joista ymmärsimme jotain olivat enimmäkseen kiinalaisia ruokakauppoja, partureita ja ravintoloita.

Osassa liikkeistä kyltit olivat pelkästään kiinaksi, ja osassa englannin kieliset kyltit jättivät vähän hämäräksi mistä oli kyse... mm. "Alien Financial Management" kuulosti mielenkiintoiselta.

Tunnelma oli kyllä lähempänä Guangzhouta kuin Etelä-Afrikkaa. Myyjät kaupoissa puhuivat englantia mutta aika heikosti, ja kiina oli selvästi valtakieli. Akupunktioneulat olivat apteekista loppuneet, tammi-helmikuussa ehkä tulee. "Veli soli".

Yhden ravintolan vessassa oli tällainen kone. Onneksi se ei ollut se paikka missä syötiin, näytti pelottavasti lihamyllyltä ollessaan siinä pytyn vieressä...

Ei kommentteja: