sunnuntai 5. tammikuuta 2014

2014!

Lomilta palattu ja huomenna alkaa arki. Oltiin joulun vietossa Kaliforniassa ja teki hyvää pitää kunnon loma, kolmisen viikkoa. Tässä projektissa on käynyt samoin kuin edellisessäkin, ekana vuonna ei syystä tai toisesta tullut pidettyä ihan täysiä lomia ja nyt niitä pitää tasoitella. Projekteissa on myös yleensä se sääntö että viimeisen kolmen kuukauden aikana ei saa pitää ainakaan pitkiä ulkomaan lomia, joten viimeisen vuoden kesälomat pitää käyttää vuoden aikana pikku hiljaa. Tämä on varmaan ihan hyvä juttu, loppua kohden tuntuu että lomia kaipaakin vähän enemmän.

Nyt on reilu puolitoista vuotta projektia ja Tansaniassa asumista jäljellä ellei tule mitään muutoksia matkan varrella, ja tuntuu että lähtölaskenta alkaa jo. Projektissa pitää alkaa miettiä mitä ehtii saada järkevästi aikaan ja mitä ei, ja ehkä suunnata joitain resursseja uudelleen.

Irene muuttaa kesällä Suomeen lukioon, ja ylimääräisten tavaroiden siivoilu ja poistaminen alkaa. Myös meidän osalta, sitten kun Suomeen tullaan tätä kaikkea sälää ei varmasti tuoda mukana, mutta toisaalta joitain esineitä kyllä halutaan pitää mukana muistoina. Varmaan on helpompi alkaa luopua tavaroista pikku hiljaa kuin yrittää tehdä sitä taas sitten loppukiireissä.

Aikaerosta toipuminen on vielä vähän kesken, ja Pepen kanssa saatiin molemmat flunssakin matkalla. Kaliforniassa oli ihanan viileää, täällä on nyt taas yhtäkkiä kuuma! Vuoden kuumin aika lienee nyt, ja helpottaa oikeastaan sitten vasta kun sateet alkavat maaliskuulla. Toki on ihanaa kun aurinko paistaa ja taivas on sininen. Kunhan tämä köhä helpottaa pitää alkaa taas uida uima-altaasta ja nauttia ilmastosta. Se helpottaa muita arjen ärsytyksiä kun nauttii täällä olon hyvistäkin puolista.

Kuulin jouluna että eteläafrikkalainen työparini Thiru oli ollut vakavassa auto-onnettomuudessa ja nyt eilen ja tänään olen lukenut läpi hänen miehensä päivityksiä aiheesta. Onneksi hengenvaaraa ei enää ole, mutta näyttää todennäköiseltä että hän halvaantuu rinnasta alaspäin. Tätä on nyt pitänyt itkeskellä vähän, ja samalla olla kiitollinen siitä ettei käynyt pahemmin. Thiru on omana vahvana itsenään jo suunnittelemassa elämää eteenpäin uusista lähtökohdista.

Onnellista uutta vuotta kaikille! Iloitaan siitä mitä meillä on, tänäkin vuonna.

1 kommentti:

Vilijonkka kirjoitti...

Kahdesti testattu erinomaisesti toimiva tavarastaeroonpääsykeino Ikea-tyylin: Nostetaan kaikki roju esille, muka käyttöön (kukkavaasiin kukka, henkariin vaate jne.), kirjoitetaan käyntikortinkokoisille kartongeille esineen nimi ja hinta (henkari 30 senttiä), jotka kiinnitetään sievästi narulla esineisiin. Tilaisuus järjestetään muutama viikko ennen muuttoa, alkaen heti aamusta, jolloin perheenäidit pääsevät hamstraamaan ilman isäntiä, mutta avoimet ovet jatkuvat myöhään yöhon, jotta puolisot pääsevät katsomaan miestenjuttuja ja päättämään suuremmista hankinnoista (sohvat, pianot yms) yhdessä rouvan kanssa. Tarjolla halpaa kuohuviiniä aamusta iltaan - pienessä hiprakassa ostokset sujuvat vielä paremmin. Hinnat alhaiset, ettei tavaran poiskanto jää siitä kiinni. Ja avoimiin oviin jaettu koko paikalliselle expatyhteisölle.

Näin olen viettänyt mainiot läksiäiset sekä Pariisissa että Pekingissä; suosittelen!