sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lomakuvia Kaliforniasta

Tässä hieman pikakatsausta joululomaan.


Leivottiin pipareita, itse tehtiin taikinakin Paraisten piparkakkuohjeella. Hyvää ja mausteista taikinaa tuli. Ei ollut kaulinta mutta viinipullo toimi ihan hyvin. Ei myöskään ollut piparimuotteja (paitsi dinosaurusten muotoisia) mutta veitsellä tehtiin vapaamuotoisia ja juomalaisilla pyöreitä. Ja joka ikinen koristeltiin. Myös talosta tuli hieno.


Paikallisten pienpanimoiden oluidet olivat hyviä.

Pepen kanssa vietettiin yksi päivä autossa, ajettiin katsomaan jättimäisiä punapuita vähän pohjoisempaan.

Takaisin tullessa ajettiin pätkä rannikkotietä ja ihailtiin maisemia. Tie oli kyllä niin kiharaa että tuntui että omat perävalot näkyy kohta.

 Yksi päivä käytettiin Napa Valleyssa viinitilakierroksella. Hieno paikka oli Castello di Amorosa, jonka linnaympäristössä oli myös lapsille ihailtavaa.


Tilan kaupasta olisi viinin lisäksi saanut vaikka mitä, muun muassa Napa-saippuaa. Saakohan sillä pestä muita ruumiinosia?


Hienoja retkeilymaastoja oli ihan majapaikan vieressä sekä vähän kauempana. Tosi kivaa päästä luontoon käppäilemään, vieläpä siten ettei hiki virtaa koko ajan.Irene pääsi isosiskohommiin taas pitkästä aikaa.


Amerikkalaista elämänmenoa on ihan muuten vaan jännä katsella. Drive-in espressobaariin oli pitkä jono Garbervillessa jonka läpi ajoimme matkalla punapuumetsään.


Joissain luonnontiedemuseoissa käytiin myös porukalla San Franciscossa.

Ja tässä kohtaa huomaan että osa kuvista on vielä kameran muistikortilla, osa 2 lienee siis tulossa myöhemmin.

Ei kommentteja: