lauantai 29. joulukuuta 2012

Udzungwa

 Tänä vuonna päätettiin joululomalla vähän autoilla Tansaniassa. Menimme joulun viettoon Ruahan kansallispuistoon joka on Iringan lähellä, eteläisillä ylängöillä. Halusimme kuitenkin vähän pilkkoa ajomatkaa osiin, ja menomatkalla yövyimme Hondo Hondossa joka on Udzungwan kansallispuiston vieressä.

Hondo hondossa on kaikentasoista majoitusta, leirintäalue, soputelttoja, perustasoisia majoja sekä aika hienoja safaritelttoja. Siinä vaiheessa kun varasin majoitusta, ei ollut kuin niitä safaritelttoja vapaana joten niihin päädyttiin. Ihan kiva paikka.

Yksi puiston suurimmista houkutuksista on kävely Sanje-vesiputousten huipulle. Aamulla menimme kansallispuiston portille, sieltä saimme mukaan oppaan ja retki alkoi.

Retki oli aika hikinen ja nousua oli reippaasti, hiki virtasi joka paikasta noroina kun metsässä oli kosteaa. Välillä jopa ripsautti sadetta, oltiinhan sademetsässä.

Metsässä oli kaikenlaista jännää ötökkää ja kasvia, ehkä oudoin löytö oli tämä sieni.

Maisemat ylhäällä olivat kyllä vaivan arvoiset.


Putouksia ja näköaloja pääsi ihailemaan muutamasta eri paikasta, ja ylhäällä pääsi vesiputouksen alle uimaan.


Noin 20-asteinen vesi oli taivaallista kiipeämisen jälkeen, ikävä kyllä vaan alas mennessäkin tuli hiki. Ihana paikka ja mieleenpainuva retki.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HIENOJA KUVIA,
muutenkin ihanalta retkeltä kuulosti!

Piti ihan kynsiä pureskella, kun tiedän ettemme tule näkemään tuota kaikkea luonnossa..

Hoah.
Pulla

Anonyymi kirjoitti...

MoikkaMuhokselta.
Toivottavasti tämä toimii teillä:http://nettiarkku.fi/joulu/laulujen_sanoja.
Jos seuraavista pikkujouluista puuttuu sanat niin täältä ne löytyy. Ja sa parta ja viikset kyllä pukivat pepeä oikein sharmikkaasti. Arilla on kyllä pysyvästi parta ja viiksetkin.
Kovasti on täällä laskettu pulkkamäkeä, liukuri, stiga ja pulkka ja nyt uutena liukuri surffilautojakin on näkynyt muutamia. Kun -2 pakkanen kohosikin lauantaina -20 päädyimme hohtokeilaamaan ja kivaa oli. Artturille oli 6kg pallo ja pallo kehikko jolla hän sitten peittosikin äipän ja isukin.
Tuo oli upea vesiputous. Nyt mekin asutaan sitten Geopark alueella-Rokua on saanut UNESCO luonnonpouisto statuksen. Katso:http://www.rokuageopark.fi/. Uusi vuosi alkoikin sitten niin, että auton laturi hajosi ja ari haki bussilla kaupungista uuden ja auto remppa kesti 3 päivää. No onneksi pakkanen oli alhaalla -1 astetta. Ja tänään olikin taas -16.