sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pikkujoulut

 Tansaniassa on suomalaisten oma (opinto)yhdistys Elimu ry. Se pitää Suomi-koulua, ylläpitää suomalaista pientä kirjastoa sekä järjestää suomalaisyhteisölle kaikkea mukavaa toimintaa.

Joulujuhla on Suomi-koulun lukukauden päätösjuhla, jossa lapset esittävät jotain ja kaikki laulavat joululauluja. Ruokien tuominen jaettiin kaikkien kesken, joten yhteisvoimin paikalle saatiin ihan kokonainen suomalainen jouluateria. Meidän osuus tosin hoidettiin rahalla - maksettiin osa joulukinkusta. Tämä emäntä ei nyt kerinnyt... onneksi oli niitä jotka sekä ehtivät että osasivat. Oli namia.

Tonttuleikit kuuluvat tietysti myös ohjelmaan. Aina välillä huomasi, että meinasi sanat unohtua niin aikuisilta kuin lapsiltakin. Soihdut sammuu -laulun säkeistöjen välissä tuli välillä pikku taukoja, mutta joku aina muisti kuinka se jatkuu.

Luonnollisesti ohjelmaan kuuluu joulupukki, ja joka vuosi lapsia vähän jännittää että miten se pukki pääsee paikalle kun lumetkin on vähän vähissä. Tuolta se tulee!


Tänä vuonna pukki loikkasi uima-altaan aidan yli, ja säikäytti samalla altaalla olevat ei-suomalaiset.


Pukki kertoi lapsille huimia juttuja ja jakoi elämänohjeita. Sukkamehu ei esimerkiksi koskaan haise, jos ei käytä sukkia!

 Pukki näytti myös lapsille kiikarin jolla tontut kurkistelevat ovatko lapset kilttejä. Kiikari oli viimeisintä teknologiaa, ja sen tiesi siitä että kiikarissa luki "made in USSR".

Hiukkasen meinasi joulupukin näkeminen osalla lapsia vetää vakavaksi, aikuisilla poskiin koski.

Kun lahjat oli jaettu, syötiin ja syötiin ja syötiin. Sitten olikin aika kotona viimeistellä Irenen matkalaukun pakkaus. Irene lensi seuraavana yönä kahden muun suomalaistytön kanssa Suomeen ja palaa tammikuun puolella takaisin. Meillä on suunnitelmissa kansallispuistojoulu suomalaisten ystävien kanssa.
 


Ei kommentteja: