perjantai 4. syyskuuta 2009

Kahvila kukkuu taas

Kaikille jotka huolestuivat edellisessä postauksessa mainituista irtisanotuista kahvilatyöntekijöistä kerrottakoon että tänään kahvila oli auki, ja samat tyypit töissä kuin ennenkin. Tämä oli arvattavissa, etenkin kun palveluntarjoajaa vaihdettiin vähän aikaa sitten ja entisten kahvilatätien työllistäminen oli yksi ehdoista.

Tuppaa vaan olemaan tällaista reipasta ja spontaania nämä paikallistason työmarkkinaneuvottelut täällä. Roskakuskit olivat kuukausi sitten lakossa ja kaupan päälle heittelivät mielenosoituksessa roskia pitkin katuja. Sotkun siivoamiseen onkin sitten mennyt sen verran aikaa, että vieläkään ei ole palattu normaaliaikatauluihin ja roskat seisovat kadun varressa haisemassa viikkotolkulla. Onneksi lakkoilleet lääkärit eivät keksineet tehdä omissa mielenosoituksissaan mitään vastaavaa. Lääkäreitäkin uhattiin muistaakseni potkuilla, mutta kun täällä on krooninen lääkäripula en tiedä olisiko siinä tapahtunut muuta kuin lääkäreiden kierrätystä paikasta toiseen.

Viime viikolla yhtenä päivänä opastettiin tämän meidän tiedekampuksen työntekijöitä olemaan käyttämättä toista kampuksen porteista. Portilla oli näet jonkun porukan lakkomielenosoitus, ja mielenosoittajat päättivät heitellä poistuvia autoja kivillä - vaikka autoilijat eivät enimmäkseen millään tavalla edusta mitään työnantajatahoa, mutta mitäpä siitä.

Tässä yhteiskunnassa vaalit eivät näytä olevan se tapa jolla johonkin haettaisiin muutosta. Vaaleissa äänestetään valtapuolue ANC:tä niin kuin aina ennenkin, ja sitten vaalien jälkeen on taas hyvä järjestää mielenosoituksia, lakkoja ja lakkomielenosoituksia. Maassa maan tavalla.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kiva kuulla - että kahvila toimii jälleen!!! Jotenkin en ihmettele, Muistuu niin mieleen, kun kommentoit kahvilan pitäjälle, että yleensä ruokalistalla olevia ruokia, myös salaatteja, pitäisi olla tarjolla :-D

Haleja - lupaan kommentoida useammin... kaikki blog postaukset tulee luettua - aina, heti :-D

Kristiina kirjoitti...

Joo, ei ole työnantajana oleminen ainoa asia mitä tuolla kahvilassa harjoitellaan :) myös se, että tarjolla olevien ruokien ja menun välillä olisi kiva olla jonkun sortin korrelaatio on ilmeisesti uutta ja outoa.

Vähän tuntuu että firman mainostoimisto on osaavampi kuin itse firma, nettisivut ja ruokalistat on hienot mutta todellisuus vähän yskii välillä.

Se on sitä elinikäistä oppimista täälläkin ;)