perjantai 14. marraskuuta 2008

Viikon luontoääniä...

... on niin monia ettei tiedä minkä valitsisi. Asumme parin miljoonan asukkaan suurkaupungissa melko lähellä keskustaa, joten äänimaiseman luulisi olevan melko urbaanin. No, joskus sentään kuuluu ylilentävän lentokoneen ääni, mutta muuten luonto metelöi enemmän kuin kaupungin koneet.

Päiväsaikaan päämekastajia ovat mm. "go-away-bird", jonka pilkallinen "NJYÄÄÄÄ" kuuluu usein ja kovaa, sekä pelästyneesti huutava ibis-lintu. Molemmat ovat yleisiä ja äänekkäitä, ja viihtyvät meidänkin pihallamme. "Laulu" alkaa aamun sarastaessa eli viiden korvilla. Lisäksi löytyy lukuisia muita vaihtuvia säksättäjiä. Hauska tuttavuus on svengaava kyyhkynen jonka huhuu-hu - - huu huu kuuluu päivittäin.

Illalla ensi aloittavat kaskaat tunnelmallisen sirityksensä, mutta varsinainen pääohjelmanumero iltaisin on puutarhamme perukoille muuttanut näkymätön sammakko-orkesteri. Biisit ovat aika samanlaisia, mutta bändin jäsenillä on selvästi omat roolinsa. Yksi toistaa biittiä: kriii-krooo-kriii-krooo. Toinen komppaa: kroaak-kroaak-kroaak ja kolmas laulaa hyvin matalaa mutta värisevää bassonuottia: brrrrooooooooooooooooo. Volyymin perusteella voisi luulla että ne ovat suunnilleen pystykorvan kokoisia, mutta ehkä niillä on vaan hyvä äänentoisto. Kappaleet kestävät kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen orkesteri pitää tauon ja aloittaa sitten alusta.

Tämän päälle öisin on lisäksi hienoja ukkosmyrskyjä, salamat tarjoavat strobovalot ja jyrinä kuuluu todella kovaa. Asuinalueemme on rinteiden muodostamassa suuressa kulhossa joten myrsky jää välillä pyörimään päälle.

Liikenteen äänet eivät meille kuulu. Ehkä mielummin näin.

5 kommenttia:

Savu kirjoitti...

Hei "naapurista"! Sama meininki täälläkin, ukkosenjylinä ja sammakoiden kosiokurnutus säestävät untenmaille! Mutta onneksi on tullut vettä - täällä se ei ole aina niin sanottua, että maa joka vuosi saisi hyvät sateet.

Anonyymi kirjoitti...

Apinaorkesterihan on jo kaikille tuttu breikattuaan maailmanlaajuisesti J.Karjalaisen levyllä, mutta sammakkotrio, wau! Eläinorkesterien undergroundissa selkeästikin kuhisee ja kuvaillun perusteella lienee syytä asettua jo valmiusasemiin odottelemaan uuden tulokin debyyttiä! Sammakkotrio goes M.A.Numminen voisi olla herkullinen pelin avaus! Joko agentti-/manageridiilit on nuijittu paperille? Ei triolla olisi käytetylle hevikitaristeille käyttöä? =D

Hevi-Henkka-setä

Kristiina kirjoitti...

Tervetuloa vaan Hevi-Henkalle, me voidaan alustaa managerineuvotteluja sammakoiden kanssa jos saadaan kiinni. Ainakin se basso-sammakko on ihan Boney M-vertaista mörinää joten varmaan kansainvälinen menestys odottaa.

Kuulostaa ihan sulle sopivalta uralta :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Piti taas vähän tätä teidän blogia kurkata, on päässyt unohtumaan :( Täällä on satanut ensilumi !Ja kun tulet sitten kouluun vuonna 2011 et ole enää ainoa silmälasillinen(open lisäksi), mä oon saanut LASIT!!!!!!!!!
T: SAIMI
on hanget koreat nietokset...

Milona kirjoitti...

Ylätien luontoäänet: lumen narske kenkien alla ja takkapuiden pauke :)
Olisipa kiva kuulla noita teidän uusia luontoääniä!
Entä tuoksut?