tiistai 4. marraskuuta 2008

Tanssiraportti

Parin kuukauden asustelun jälkeen päästiin vieraiden innoittamana jo vähän tanssinkin pariin.

Yhdellä ceroc-tanssikurssilla piipahdimme, ja opetuksen taso jäi lähinnä harmittamaan. Sopivaa tanssikurssikohdetta vielä etsitään.

Työkavereiden joukosta löytyi yksi seuratanssija, joka vinkkasi paikallisen tanssiravintolan - tai siis diskon jossa on yhtenä iltana viikossa seuratanssijoille suunnattu ilta. Suuntasimme siis torstai-iltana suomalaisjoukolla Presleysiin.

Ravintola mainostaa illan musiikin olevan "Oldies", mikä käytännössä tarkoitti diskobiisejä 80- ja 90-luvuilta. Muutama vanha Bill Haley -rokki tuli alkuillasta, ja kesken iltaa yksi merimiesvalssi. Muuten diskoa.

Diskomusaan tanssittiin kahta tanssia. "Lang-arm" eli "pitkä käsi" tarkoittaa syliotteessa tanssittavaa kävelyhumpan tyyppistä tanssia. Kuviot olivat lähinnä hipsuttelua eteen ja taakse, pyörimistä paikalla ja vekslauksia. Miehen vasemman käden pumppaus kuuluu tyyliin. Tämä on perinteinen afrikaans-väestön tanssi, ja haitarihumpan tapaista musiikkiakin täällä kuulee, joskaan ei tuona iltana.

Toinen vallalla ollut tanssi oli etäisesti buggia muistuttavaa, ilmeisesti kyseessä oli ceroc (sama kuin modern jive Englannissa) koska sen opetusta täällä tarjotaan. Suurin osa näytti saaneen oppinsa siinä tanssikoulussa jossa mekin kävimme, tyyli ja kuviot olivat tutun oloisia. Hassu yksityiskohta oli se, että tanssiessaan lang-armia 90% tanssijoista pysyi rytmissä, tanssiessaan cerocia 90% tanssijoista tanssi täysin musiikista ja rytmistä piittaamatta, mikä kyllä heijastaa saatua opetusta. Musiikki molemmissa tansseissa oli sama, ja tämä ilmiö oli huomattavissa jopa saman kappaleen sisällä tanssijoiden vaihtaessa sylitanssista kädenalikuvioihin.

Muutoin meininki muistutti suomalaista tanssisuuntautunutta tanssiravintolaa: ihmiset hakivat toisiaan pöydistä ja muualtakin, kantaporukalla oli selvästi tietty paikka jossa seisoskelivat. Tanssilattia oli aika iso, tuli vähän mieleen muinainen Vanha Maestro. Pukeutuminen oli vaihtelevaa ja rentoa, miehet farkuista suoriin housuihin, naisista osa housuissa ja tennareissa, osa pikkumustissa ja korkkareissa ja osa siltä väliltä.Menemme varmaan uudelleenkin. Ravintolan saitti löytyy osoitteesta http://www.presleys.co.za/

2 kommenttia:

Milona kirjoitti...

Siinäpä teille siis sarkaa, alkaa opettaa cerocia rytmiin ;)
Ja ens kesänä meille!

kaunis marraskuinen tervehdys Ylätieltä!

Outi Loimaranta kirjoitti...

Hei voitteko lähettää mulle teidän postiosoitteen! t. kummitäti