sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sadekautta

 Satunnaisia kuvia ja tunnelmia. Työpaikan vastapäiseltä huoltoasemalta saa nykyään ruoka-annoksia. Eli riisiä tai ranskalaisia, kalaa tai kanaa tai lihakastiketta.

Normitilanne hieman paremmassa valtionrakennuksen vessassa. On pytty! Niitä on myös reikä lattiassa -malleja. Maaseudulla usein vessat ovat lähinnä niitä. Työpaikassanikin osa naistenvessoista on reikämallia. Tässä nimenomaisessa myös oli vessapaperia (ei läheskään aina tarjolla). Vessanistuimesta se rengasosa puuttuu, ja vettä ei tietenkään tullut, mutta oranssissa saavissa oli vettä joten sieltä pystyi huuhtomaan vessan sekä ottamaan käsipesuvettä.



Työpaikan ympäristössä ja pihalla on tulvinut. Yhtenä päivänä paikalla oli pumppu, joka siirsi vettä pihalta noin 8 metrin päähän.


Yllättäen helpotus oli aika lyhytaikainen, ja tältä meidän ikkunoista katsoen tilanne näyttää. Ikävää on se, että tuo ei ole pelkkää sadevettä vaan viemärit tulvivat joten sekä haju että tautiriski on jonkinlainen.

Ilmastointia on korjattu ja huollettu sekä töissä että kotona. Tässä taidonnäyte töistä, toki asianmukaisin turvavarustein... ei tartte mitään turvaköysiä vaikka kolmannessa kerroksessa pyöritään. Jos tuosta tippuisi niin varmaan se tulva veisi ruumiin mennessään.

Tulvavesi on syönyt päällystetyn tien ja hiekkapihan rajakohdan aika ikävästi, ja tuota pikkuniagaraa pitkin on aika ikävä yrittää pienellä henkilöautolla nousta. Tilanne korjataan sitten kun myöskään johtajien isot nelivetomaasturit alkavat kärsiä, tai sitten kun sadekausi loppuu. Eli siinä kuukauden päästä.

Ei kommentteja: