torstai 23. helmikuuta 2012

Mitä ei risteyksestä löydy, ei tarvita!

Etelä-Afrikassakin oli monissa risteyksissä kauppiaita myymässä sanomalehtiä ja kaikenlaista muuta ajankohtaista. Täällä risteysvalikoimat ovat vielä monimuotoisemmat.

Viimeaikoina auton ikkunasta olisi voinut ostaa ainakin:

- vettä, limsaa, sipsejä (perunaa, kassawaa ja jamssia), jäätelöä ja erilaisia pähkinöitä.
- viinilaseja, posliinimukeja, kattiloita ja paistinpannuja, kauhoja ja lastoja, posliinikulhoja
- Tansanian karttoja, seinätauluja joissa on esim kaikki ruumiinosat englanniksi, eri maiden lippuja, eurooppalaisten jalkapalloseurojen lippuja
- pehmoeläimiä, pastellivärisiä nokkahuiluja (4 eri väriä), rumpuja, erilaisia soivia muovileluja
- lukulaseja, aurinkolaseja, lippalakkeja
- autolehtiä, naistenlehtiä, sanakirjoja, uskonnollisia kirjoja ja bisneskirjoja
- ratinsuojuksia, automerkkejä tarroina ja kangasmerkkeinä, istuimenpäällisiä
- tennissukkia, t-paitoja, pikeepaitoja
- kännykkäautolatureita, muistitikkuja, puheaikaa

Paras yksittäinen tuote oli ehkä tänään näkemäni muoviapina joka pyöritti käsivarsiaan banaanit käsissä ja soitti instrumentaaliversiota Ace of Base -hitistä "All that she wants". Joihinkin näihin tavaroihin liittyy myyjien rooliasut, esimerkiksi posliinimukien myyjällä on kokkivaatteet päällä. Liekö tulleet kokkihatutkin samassa krääsäkontissa.

Kaiken mitä ei ikkunasta saa ostettua saisi sitten kyllä ostettua kadunvarresta jos vaan pysähtyisi. Huonekaluja, autonrenkaita ja muita varaosia, hiiligrillejä, tietysti taidetta, vaatteita, kenkiä, keinokarvahattuja... tervetuloa vaan shoppailemaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
onpa tavaran-paljoutta tienvarsilla! Lieköhän se vielä lisääntynyt aikaa myöten? Kun SIDA:n raportti v:lta 2004 kertoo että 55% kotitalouksista olisi siellä ollut tämän "epävirallisen" talouden piirissä! Nettihuudokset ei ihan heti alas aja näitä markkinoita. Onkohan prognoosia?
Kaikkea hyvää - t. Kale&Co