perjantai 22. tammikuuta 2010

Vain Afrikassa


Kuuntelin radiouutisia tänään töihin ajaessani. "Avolavapakettiauto pyörähti ympäri tiellä xxx eilen illalla, 21 henkeä loukkaantui. Ilmeisesti auto kuljetti työntekijöitä rakennustyömaalta kotiin". Kuvan autossa ei sentään ole kuin 5 henkeä lavalla, mutta tiellä on nähty näitä 20 hengen kuljetuksiakin. Käytännössä silloin vähintään osa porukasta seisoo lavalla.

Ja ei, ei se ole laillista täälläkään, mutta kun julkinen liikenne ei oikein toimi niin poliisi ei asiaan näytä puuttuvan. Sellaista työsuojelua.

Tämä tuli sähköpostissa yhdeltä kollegalta. Luonnonsuojelualueen lähettyvillä sijaitsevan talon terassille oli tullut hippo nokosille. Perheen kissalla on ihmettelemistä.

Muita viime aikojen ihmetyksen aiheita: Etelä-Afrikan presidentti meni juuri viidennen kerran naimisiin. Vaimoista yksi on ottanut eron ja yksi kuollut, joten nyt vaimoja on kolme. Lisäksi presidentillä on yksi kihlattu josta on jo myötäjäiset maksettu, joten vielä ainakin yhdet häät tulossa. Tämä on herättänyt kohtuullisesti keskustelua ja ihmetystä paikallisissakin, moniavioisuutta eivät zulujen lisäksi taida muut heimot enää harjoittaa.

Mukavaa perjantaita sinne kylmään Suomeen! Täällä on ollut nyt aamuisin vain 19 astetta ja puutarhurilla on vakaasti pipo päässä.

6 kommenttia:

Savu kirjoitti...

Hurja hippojuttu! Ja todella tätä ajokulttuuria saa ihmetellä...Työmiesten lisäksi ainakin täällä ja EAssa etenkin maaseudulla myös lapsia ja teinejä kuljetetaan tuolla tavalla...Hih, täälläkin oli väestöllä aamulla toppikset niskassa, mittari meni niinkin alas kuin 24 astetta :P Eittämättä ihanan viileää..! Oletteko muuten tulossa käymään rajan tällä puolen?

Vilijonkka kirjoitti...

Hippo selvästi ymmärtää hyvän pehmeän sohvan päälle. Voisi vähän säikyttää moinen näky omalla terassilla.

Kristiina kirjoitti...

Hipot eivät ilmeisesti ole kovinkaan kivoja pyöreästä ulkomuodostaan huolimatta, vaan varsin vaarallisia eläimiä. Kyllä ehkä kandeiskin säikähtää.

Olisipa vaan kiva tietää mitä tuo kissa miettii...

elina nyström kirjoitti...

Paljon terveisiä uuetta selandista, ja ellulta!
täällä on nyt kesä ja aurinko paista, olen nyt töysä, kiwifruitpicking, se on ihana!

/ ellu

Raili kirjoitti...

Päätin käydä katsomassa, miten sinulla Kristiina ja Mervillä menee. Hyvin näyttää menevän. Tuo hippo taisi olla vielä vauva, vaikka painoikin aika lailla. Näkisitpä meidän lumikinokset, jo kaksi kuukautta on ollut pakkasta, ei yhtää suojapäivää. Mutta lunta on satanut, ja paljon! Meillä on vaikea liikkua autolla Töölössä, kun aurauskalusto ei riitä, ja lumenjättöpaikat ovat täynnä. Jan lunta staa päivittäin.Suksilla putoaa umpihankipehmolumeen. Mutta muuten nautin valkoisesta ja puhtaasta kaupungista, päiväkin on pidentynyt. Eilen olin -15 asteen pakkasessa avantouinnilla, ja katselin saunan ikkunasta klo 18 aikaan sinistä hetkeä jäisen meren yllä. Meillä on edessä sosiaalinen viikonloppu, kyläilyä perjantai- ja lauantai-iltoina, sunnuntaina Karon lasten kanssa pulkkamäkeen. Hyvää ystävänpäivää! Raili

Vilijonkka kirjoitti...

Huhuuu, Krisse!