torstai 5. helmikuuta 2009

Tangokurssi olohuoneessa

Suomessa ollessa ei koskaan saatu aikaiseksi säännöllistä argentiinalaisen tangon harrastusta. Leireillä käytiin kyllä silloin tällöin, mutta siihen se sitten jäi.

Täällä tanssilajivalikoima on vähän Suomen oloja suppeampi, joten ajateltiin hyödyntää sitä mitä on: argentiinalaista tangoa, salsaa, cerocia ja kilpatansseja löytyy. Ja lang-armia, mutta se karsiutui jo alkumetreillä...


Bert Frahm

Yllättäen Pretoriasta ei löytynytkään argentiinalaisen tangon opetusta. Johannesburgissa olisi, mutta sinne on 50 km matkaa, liikenne on välillä aika hirveää ja Irenelle pitäisi keksiä joku hoitosysteemi melkein puoleen yöhön asti... todettiin että siitä ei tule mitään.
Päätimme perustaa Pretoriaan alkeiskurssin, hankittiin opettajat, Bert ja Brigitte, jotka olivat halukkaita ajamaan kerran viikossa Pretoriaan, ja rekrytoitiin facebookin yms kautta lisää kurssilaisia muutaman suomalaisen tutun lisäksi.



Mitä ne tytöt nauraa?

Kurssikertoja on nyt kolme takana ja hauskaa on ollut. Kuvassa remmiharjoitus jolla pyritään pääsemään eroon miesten töröttävistä kyynärpäistä.


Bert ja Brigitte viettivät viime vuoden Argentiinassa tangoa opiskellen, ja olemme olleet heidän opetustyyliinsä tyytyväisiä. Kävelty on paljon, perusasioita ja perustekniikkaa on painotettu, mutta homma tuntui kuitenkin jo ensimmäisellä kerralla tanssilta (muidenkin kuin meidän mielestä)


Vilkku päälle ja ohi

Kurssipaikkana on meidän olohuone, ja vaikka se iso onkin ei sinne valtavaa ryhmää mahdu. Kuusi paria on nyt joukossa mukana, muutama ehkä vielä mahtuisi. Hetkittäin on ahdasta etenkin kun kaikilla ei vielä riitä kapasiteetti yhtä aikaa viemiseen ja liikenteen seuraamiseen. Kyllä se siitä.


Peterillä on mukavaa vaikka kengät unohtuivatkin. Sukkatangoa!

Ihan niin kuin Suomessakin, kurssilaisten ikähaitari on parikymppisestä päälle kuusikymppiseen. Enimmäkseen on tanssittu oman parin kanssa, mutta session loppupuolella vaihdetaan aina pareja.



Siitä se lähtee...

2 kommenttia:

Milona kirjoitti...

tuohan näytti mukavalta! Ja minä kun kuvittelin että tämä teidän suomen olohuoneen parketti on jo iso...!

Kristiina kirjoitti...

Hei, niin mäkin kuvittelin! Siis ennen kuin tultiin tänne... saa nähdä koliseeko kyynärpäät seiniin kun tullaan takaisin.