sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

MIltä Suomessa näyttää

Kiva olla käymässä Suomessa! Samalla huomaan olleeni sen verran kauan muualla, että katson asioita ja katukuvaa ehkä jo vähän niin kuin ulkomaalaisena. Näitä asioita huomasin tänään Helsingissä:

Suomalaiset eivät ota katsekontaktia, ja jos se vahingossa syntyy, eivät hymyile.

Musta on turvallinen pukeutumisväri ainakin teini-iästä eteenpäin, lapsilla voi olla värikkäitä vaatteita.

Aikuisetkin naiset pukeutuvat tosi pintaa nuoleviin vaatteisiin... melkein nolotti yksi kylläkin ihan kaunis ja kurvikas nainen jolla oli tiukat stretchfarkut ja tiukka villapaita, melkein tuntui että minun ei tarvitsisi niin intiimisti nähdä vieraan ihmisen joka kaarretta ja kurvia.

Lisäksi huomasin unohtaneeni miten kuivaa ja sähköistä täällä on talvella. Nahkaa kutittaa, ja tukka on samanaikaisesti päätänuolevan littana ja niin sähköinen että jos olisi katto vähän matalammalla (tai tukka pidempi) latvat hipoisivat kattoa. Darissa en juuri tarvitse kosteusvoidetta mutta nyt on jo pitänyt rasvata pari kertaa tänään.

Huomasin myös että pikkupakkasen jälkeen kuuma suihku on kyllä aika mukava.... Huomenna alkaa kiire ohjelma ja täysi hässäkkä, tänään oli vielä aikaa leikkiä turistia joukon kanssa, presidentinlinna ja Senaatintori ja Fazerin kahvila ja Esplanadi sekä Stockmann. Tansanialaiset nuoret miehet näyttivät aika hellyttäviltä koivistolaismallisissa fleecehatuissa, Stockalta alennuksella.

Ei kommentteja: