tiistai 5. huhtikuuta 2011

Paanasten kanssa Pilanesbergissä

Näistä kuvista kiitos Paanasille ja Tuulalle etenkin joka oikeaoppisesti lajitteli kuvat aiheen mukaan ja laittoi Picasaan. Kukahan tekisi kaikille mun kuville saman??

Majapaikkana Pilanesbergissä oli tällä kertaa Manyane Chalets (googlaamalla löytyy jos jotain kiinnostaa) jossa mekään ei oltu aikaisemmin käyty. Täytyy sanoa, että hinta-laatusuhde oli ehdottomasti paras, ja muutenkin tällaiseen perhereissaukseen ja ison porukan kanssa oli tosi hyvä.

 Ravintolan ja vastaanoton yhteydessä on iso yhteinen uima-allas. Altaalla oli yllättävän väljää vaikka majoituspaikat tuntuivat olevan täynnä. Saattoi johtua siitä, että osa majoittujista oli tullut lähinnä Sun Cityssä olevan konsertin takia ja siksi lapsia oli varmaan tavallista vähemmän.
Manyane-alueen sisällä kulkee luontopolku jonne voi mennä itse käppäilemään, tai tilata opastetun kävelyn. Alueella liikkuu kirahveja, impaloita, seeproja ym ei-vaarallisia eläimiä, ja välillä niitä pääsee aika lähelle.


Tällaisissa pikku mökeissä asuimme. Meillä oli kaksi vierekkäistä mökkiä. Kummassakin on pedit neljälle hengelle, kaksi sänkyä parvella ja kaksoissänky alakerran makuuhuoneessa.



Ensimmäisenä aamuna kirahvi oli aamupalalla mökkiemme takapihalla muutaman kymmenen metrin päässä, eikä siis minkään aidan takana. Oli aika jännä tunne, ihan kuin ois ollut Afrikassa!



Puiston puolella käytiin taas kerran toteamassa että Pilanesberg Centerin kahvi on edelleen pahaa, siksi tekohymyt. (Ja tiedoksi vaan että kokeiltu on: se cappuccino on vielä pahempaa!)



Seeprapyllyjen lisäksi tällä kertaa nähtiin myös elefantin pylly. No, oikeasti nähtiin ihan joka puolelta, tämä oli vaan kaikessa kurttuisuudessaan niin nätti. Eikö tekisikin mieli ottaa esiin Nivea-purkki ja rasvata tuo?

 Hymy herkässä lintujentarkkailumajassa. Reissulla nähtiin siis Big 5 -ryhmästä norsu, sarvikuono ja leijona. Leopardia ei ole nähty mekään koskaan, ja puhvelia ei ole nähty Pilanesbergissä. Hyvä saldo siis. Leijona nähtiin Eeron synttärisafarilla, sitä ei varmaan oltaisi itse löydetty.

Perinteitä on siirrettävä sukupolvilta toisille... vanha vuosijuhlatemppu toimii edelleen ruokaa odotellessa. Ravintolassa oli tosi hyvä ruoka, vaikka ekana iltana keittiö olikin vähän hitaalla tuulella. Mutta hyvää se oli sitten kun lopulta tuli.

Kiva reissu!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällä kertaa kuvien järjestely oli todella "lekker ding" sen jälkeen kun sopiva kuvapankki löytyi.Täytyy sanoa että nuo kuvathan rupeavat ikäänkuin elämään tekstiesi ansiosta. Siis voi hitsi me ollaan käyty Etelä-Afrikassa!!!!.. ja reissu oli niin onnistunut kun se vain olla voi, siitä Suuret kiitokset teille kaikille....Sannilta paljon terveisiä Irenelle ja nimipäiväonnittelut. t:T&E&O&S

Kristiina kirjoitti...

Loistavaa nähdä että "lekker ding" ja ehkä jotain muutakin on teihin tarttunut pysyvästi täältä :) Laittelen kun ehdin vähän muitakin kuvia ja juttuja reissustanne/mme, aika paljon kaikenlaista ehdittiin tehdä.