maanantai 24. tammikuuta 2011

Sateita

YK-delegaatti palasi kotiin uupuneena. Oli kivaa ja haastavaa, totesi vaan että "nyt mä tiedän mimmosta on olla töissä ja kolme päivää riitti". Paljon tuntui olevan hommia ja dokumenttien lukemista iltaisinkin jos halusi hoitaa homman kunnolla, ja Irenehän halusi. Hieno kokemus tuntui olleen ja julkista puhumistakin tuli harjoiteltua.

Pretoriassa on satanut ennätyspaljon. Normaalistihan täällä kesäisin on joko yksi 45 min ukkoskuuro iltapäivällä tai vähän pidempi ukkonen yöllä, mutta nyt on sadellut ihan solkenaan pitkin päiviä ja öitä, yli viikon.

Kotimme jälkiasennuksena tehty olohuoneen laajennus on tasakattoinen, ja veden poistoaukko on hieman ylempänä... ilmeisesti normaaliolosuhteissa lyhyiden sateiden jälkeen saapuva auringonpaiste haihduttaa veden pois nopeasti, mutta nyt ei. Lauantai-iltana se sitten alkoi: tip....... tip......... tip.... tip.... tip.... tip..tip.. tip tip tip tip tip tip... Kattopalkki pullotti uhkaavasti joten tehtiin siihen pieni reikä. Pienestä reiästä tulikin vähän isompi reikä, ja vettäkin tuli aika paljon.

Joten sitten taas soitellaan vuokraisännille. Samalla voivat ehkä katsoa milloin mahdollisesti korjattaisiin pihan takanurkasta joululoman aikana sortunut muurinpätkä... epäonnistuneen viemäröinnin takia meidän pihan takanurkka tulvii aina kovien sateiden aikaan, ja nyt kun sateita on ollut enemmän, vesi ilmeisesti vei mennessään maan muurin alta ja 4 metrin pätkä kaatui naapurin puolelle. Hupsis.

No, bonuksena naapurin pikkukoirat käyvät nyt partioimassa meidänkin pihalla joten vartiointi on ainakin paremmassa jamassa.

Ei kommentteja: