torstai 9. joulukuuta 2010

Joulua odotellessa

Lassi, Riika, Onni ja Elmo lähtivät viime viikolla ja nyt meillä on aika hiljaista vaikka Antti ja Anneli tulivatkin tilalle. Koitan saada kuvia yhteisistä touhuistamme latailtua, mutta sitä ennen joitain kuvia ja mieleenjääneitä juttuja aiemmilta viikoilta.Kapkaupungissa työmatkalla näin ensimmäistä kertaa kaupungin työläisen jonka selässä luki Shark Spotters Crew, eli virallinen haitähystäjä. Kiikareilla hän katoksensa alla tähysteli haita. Vesi on siellä aika kirkasta, ja kuulemma haille tyypillisen uintiliikkeen ansiosta ne pystyy erottamaan aika kaukaakin. En ole kuullut että Kapissa olisi ollut haiongelmia, mutta näillä leveysasteilla aina joskus onnettomuuksia sattuu.

Eastern Capessa kävin samaisella reissulla, ja taas pääsin opettaja-Cynthian luokse illalliselle. Pyynnöstäni listalla oli myös umngqusho eli "samp and beans", murskattuja maissinjyvä ja papuja kypsennettynä yhdessä. Täytyy opetella tekemään, vaikka onkin yksinkertaista eikä näytä kovin ihmeelliseltä niin se vaan on hyvää!

Cynthian kylään oli tullut sähköt sitten viime käynnin. Näin näppärästi muunnetaan kaasuhella sähköhellaksi. Lisäksi kaasuhella toimii näppäränä varajärjestelmänä, koska sähkökatkoja tulee kuitenkin. Eikös ole kätevä systeemi?

Puutarhurimme päätti jäädä eläkkeelle ja yhtäkkiä lakkasi tulemasta töihin. Yritimme löytää uutta. Tämä ehdokas oli omistamansa virkapuvun osalta luonnollisesti erityisen vahvoilla. Oltaisiin me tämä Marthan velipoika palkattukin, mutta hän asuu sen verran kaukana ettei pari päivää viikossa työllistävä homma Pretoriassa oikein kannata. Nyt Marthan poika Percy toimii puutarhurina kun yo-kirjoituksetkin ovat jo ohi.

Ei kommentteja: