torstai 7. kesäkuuta 2012

Mitäs toukokuulle tapahtui?

Toukokuu oli kiireinen, ja blogittaminen näköjään vähän unohtui.

Alkukuusta töissä oli budjetin ja työsuunnitelman hyväksyntäkokoukset, ja siitä hyökättiinkin IST Africa konferenssiin. Konferenssi kiertää eri Afrikan maita, ja tänä vuonna se oli Tansaniassa ja meidän kumppani.
Meidän ständillä oli yhteistyökoulun tietokoneprojektin esittely, ja suurlähettiläämme Sinikkakin kävi ständillä tapaamassa koulun johtajaopettajaa. Lisää kuvia löytyy projektimme Flickr-tilistä.

Toukokuussa oli myös Dar es Salaamin perinteinen "huippu"-urheilutapahtuma Nordic Sports Day, jossa Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska taistelevat lukuisien urheilulajien kautta maiden mestaruudesta. Hieno kuvagalleria löytyy tästä linkistä, suurimman osan kuvista on ottanut Siltasen Jukka, mutta joitakin myös minä, mm tämän:


Irene kaverinsa Serafiinan kanssa kannustavat Suomen lentopallojoukkuetta voittoon. Kuulemma lentopallon Suomi on perinteisesti voittanut. Minä jouduin darts-joukkueeseen, ja tänä vuonna Suomi voitti senkin.

Sen sijaan laji, jossa Suomi teki ns. Mietaat, oli tämän vuoden cross-grass skiing eli viisi henkeä samoilla suksilla, ja ruohohiihtoa. Jälleen yksi traaginen hetki suomalaisessa urheiluhistoriassa! Kannattaa katsoa video.

Onneksi Suomi kuitenkin voitti kokonaiskisan, ensimmäistä kertaa 16 vuoteen joten riemu oli suuri. Tosin suurlähettiläämmekin muistutti iltajuhlassa, että "Tärkeää ei ole voitto vaan vastustajien täydellinen nöyryyttäminen.... etenkin Ruotsin!"

Toukokuussa käväisin myös työmatkalla Sansibarilla, Nairobissa ja Arushassa sekä sairastin kamalan flunssan joka onneksi kohta alkaa olla ohi. Jotta silleen. Sansibarin matkalla ei tällä kertaa nähty hiekkarantoja vaan yliopistoja ja nuorisokeskuksia, mutta mielenkiintoista oli silti.

Irenellä oli toukokuussa kiireistä, kaikissa aineissa isoja ryhmäprojekteja sekä ryhmäkavereita jotka eivät ihan tehneet tehtäviään riittävän hyvin... joten stressiä meinasi tulla, ja tulikin. Valitettavasti näitä tilanteita taitaa tulla työelämässäkin vielä eteen, joten ehkä niitä sitten on hyvä opetella jo nyt. Todistus tuli tänään, ja oli taas kerran tietenkin hieno. Ai niin ja Irenelläkin oli flunssa, joka myös kesti aika kauan, Irenekin oli viikon poissa koulusta ja oli urheilematta vielä toisen viikon sen perään.

Sunnuntaina illalla Irene ja Pepe lähtee Suomeen, mulla on sillä välillä kämppäkavereina eteläafrikkalainen Rene ja tanskalainen Pernille, joten onneksi ei tarvitse yksin asustella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Masia ääneen nauratti tuo hiihtovideo, hää ei ollut nähnyt sitä ennen..

Kristiina kirjoitti...

Kyllä mekin ollaan sille jo aika monta kertaa naurettu. Hiihtäjiä ei just sillä hetkellä niin paljon naurattanut mutta myöhemmin kyllä.