keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Salmiakkia ja ruisleipää

Kuten ulkosuomalaisilla taitaa olla tapana, mekin olemme tilanneet suomalaisilta vierailijoilta tuliaisiksi suomalaisia makuja. Kumma juttu: Suomessa ei Fazerin sininen suklaa huutele hyllystä sen kummemmin, mutta täällä sitä kaipaa. Salmiakkia sentään joskus syön Suomessakin, mutta täällä sekin maistuu erityisen hyvältä. Ruisleipä tietysti kuuluu kotona arkeen, ja täällä kun sitä ei saa, ainakin aikuisten leivän syönti on vähentynyt. Irene taitaa olla vaan tyytyväinen kun saa syödä paahtoleipää aamuisin.

Tuliaisten joukossa tuli uusi tuttavuus: Fazerin salmiakkisuklaa. Onko sellainen oikeasti ollut Suomenkin markkinoilla, koskaan ennen en ole nähnyt? Voi olla että kotimaassa olisi jäänyt ostamatta, mutta täällä maistuu. Onkohan se kehitetty erityisesti ulkosuomalaisten omituisiin mielihaluihin? Ja jos on, missä viipyy salmiakkiruisleipä, turunsinappisuklaa ja jälkiuunileipäsuklaa? Nam!

5 kommenttia:

Milona kirjoitti...

Kyllä se salmiakkisuklaa on täällä ihan ruokakauppojen hyllyssä. Ilmestyi kesällä. Eikö olekin herkullista! Laitapa vielä jääkaappiin ja syö kylmänä *kuola valuu*
Eiks kukaan oo tuonu salmiakkikossua ;) heh

Milona kirjoitti...

Hei, ja nuo muut yhdistelmäthän saat kun laitat turunsinappia suklaalevyn päälle ja suklaata ruisleivän päälle! Ainakin suklainen maapähkinävoi sopii hyvin ruisleivälle.

Vilijonkka kirjoitti...

Paremmnpuutteessa menen ikeaan ja osta marabouta ja salmiakkikaloja. Niitä ahmiessani kuvittelen oikeasti syöväni sinistä ja panttereita. Näin on hengissä selvitty jo neljä vuotta.

Ja asuttuanne kaksi vuotta ulkomailla huomaatte ettei vatsanne kestä ruislimppua/hapankorppua ym. herkkua enää ollenkaan. Näin on käynyt sekä Sampalle että mulle. Kaikella on siis hintansa.

Kristiina kirjoitti...

Apua, olisi kamalaa jos ei voisi syödä ruisleipää... pitää yrittää pitää sietokykyä yllä.

Meillä ei täällä ole Ikeaa, joten on pärjättävä ihan ylikansallisilla nameilla ja tuliaisilla. Onneksi ainakin toistaiseksi tuttavapiirissä on ollut riittävästi trafiikkia Suomen ja Etelä-Afrikan välillä, että salmiakissa on pysytty.

Salmiakkikossua ei ole tilattu mutta turkinpippureita kyllä tee-se-itse -versiota varten :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Serkku tekee salmiakkia lpr:ssä.
Annalta terveisiä Irenelle